Hasselbaink gaat kneden in Engelse krochten: Hij is van de buitencategorie
"Toen ik deze kans kreeg kon ik geen nee zeggen"

Hasselbaink gaat kneden in Engelse krochten: "Hij is van de buitencategorie"

13-11-2014 10:12

Jimmy Floyd Hasselbaink gaat Burton Albion naar een hoger plan tillen. Dat belooft de Nederlander donderdag, op de dag dat hij werd gepresenteerd als nieuwe trainer van de Engelse club.

Burton speelt zijn wedstrijden in de League Two (het vierde niveau in Engeland), maar is ambitieus. Dat strookt met de plannen van Hasselbaink. "Toen ik deze kans kreeg kon ik geen nee zeggen", vertelt de oud-spits op de clubsite van The Brewers. "Ik stap hier in de voetsporen van Gary Rowett en Nigel Clough. Dat is een grote eer. Ik kan niet wachten op de eerste wedstrijd tegen Wycombe."

"De ploeg doet het dit seizoen heel goed, maar ik wil de jongens een stapje verder brengen in hun carrière. Ik heb al een paar wedstrijden gezien en ik zag dat er veel talent rondloopt. Het is mooi dat we gelijk tegen de koploper (Wycombe, red.) mogen spelen. En de wedstrijd is ook nog op televisie."

Hasselbaink, die eerder FC Antwerp onder zijn hoede had, solliciteerde vorige week bij Burton en kwam als winnaar uit de bus. "We hadden de keuze uit talloze kandidaten met grote reputaties. Maar Jimmy is van de buitencategorie. Zijn carrière spreekt voor zich", reageert Ben Robinson, voorzitter van Burton.