FIFA krijgt weinig verrassende steun: Rusland en Qatar blij met onderzoek

FIFA krijgt weinig verrassende steun: Rusland en Qatar blij met onderzoek

14-11-2014 20:53
2

Nu de wereldvoetbalbond FIFA meer en meer in het nauw komt door het verkeerd naar buiten brengen van een onderzoek naar corruptie binnen de eigen organisatie, voelen ook de WK-gastlanden Rusland (2018) en Qatar (2022) nattigheid. Zij hebben daarom besloten volledige steun te bieden aan de bond van president Sepp Blatter.

Hoewel de FIFA het in een positief jasje naar buiten probeerde te brengen, kwam Rusland op een wel erg opvallende wijze naar buiten in het onderzoek. De Russen hebben namelijk alle computers met de informatie over het WK-bid laten vernietigen, waardoor er nauwelijks onderzoek gedaan kon worden naar mogelijke corruptie.

"Er stonden geen onverwachte dingen in. Het is goed om nu een streep onder de hele kwestie te zetten. Rusland is een waardige partner in de sportwereld", verdedigt Vitali Mutko, de Russische sportminister, zich. Ook Qatar, dat net als Rusland is beticht van het kopen van het WK, is zich van geen kwaad bewust. 'We hebben volledig meegewerkt en blijven geloven dat een eerlijk verslag onze integriteit en kwaliteit van het bid zal bevestigen'.