In het kort: Zweden rekent op niet-fitte Zlatan, val wordt Schotse fan fataal

In het kort: Zweden rekent op niet-fitte Zlatan, val wordt Schotse fan fataal

15-11-2014 15:05

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Zweden rekent op niet-fitte Zlatan
Hij is nog niet honderd procent topfit, maar Zlatan Ibrahimovic begint zaterdag in de basis bij Zweden in en tegen Montenegro in de EK-kwalificatie. "Hij is goed genoeg om te starten. Hij wil het zelf en het team wil het ook'', zei zijn manager Markus Allback. De topspits ontbrak de laatste twee EK-kwalificatieduels vanwege een hielblessure. Hij viel afgelopen zondag al wel even in bij zijn Franse club Paris Saint-Germain in de competitiewedstrijd tegen Olympique Marseille.

Neuer moet fraai affiche laten schieten
Manuel Neuer moet de vriendschappelijke interland in Vigo tegen Spanje aan zich voorbij laten gaan. De doelman van de Duitse wereldkampioen ondervindt te veel hinder van zijn rechterknie en neemt met het oog op het clubvoetbal bij Bayern München geen overbodige risico's. "Ik had graag met de sterkste opstelling gespeeld, maar ik weet dat ik met Roman Weidenfeller en Ron-Robert Zieler twee goede alternatieven heb", aldus bondscoach Joachim Löw op de website van de nationale voetbalbond.

Supporter overleden na val van trap
In Schotland is vrijdagavond een supporter overleden, nadat hij bij de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland van de trap was gevallen. Dat heeft de Schotse politie zaterdag laten weten. De 22-jarige man werd na zijn val overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed korte tijd later aan zijn verwondingen. De politie laat verder weten dat er geen verdachte omstandigheden aan het incident zijn voorafgegaan.

Georgië ziet bondscoach vertrekken
De Georgische bondscoach Temur Ketsbaia heeft zijn ontslag ingediend. Dat deed de keuzeheer na de 4-0 nederlaag tegen Polen. "Helaas eindigt mijn ambtsperiode bij de nationale ploeg op een trieste manier. Vanaf nu zal ik het team als gewone fan aanmoedigen", citeert de NOS de opgestapte Ketsbaia.

Sevilla neemt geen fans mee naar Feyenoord
Feyenoord hoeft in de Europa League-wedstrijd tegen Sevilla niet op supporters uit Spanje te rekenen. De club heeft via de officiële kanalen laten weten dat er geen tickets zullen worden verkocht voor de wedstrijd in de groepsfase tegen de Rotterdammers. De beslissing is gemaakt op basis van veiligheidsredenen. In groep G bezet Feyenoord momenteel de tweede plaats, met twee punten voorsprong op Standard Luik.

Weggestuurde Bjelica door FC Utrecht op straat gezet
FC Utrecht stelt geen prijs meer op Aleksandar Bjelica. Het contract met de twintigjarige verdediger is ontbonden. Dat heeft de club vrijdag bekendgemaakt. Bjelica was dit seizoen verhuurd aan Sparta, maar werd vorige week door de Rotterdamse club teruggestuurd naar Utrecht omdat hij weigerde op de bank te zitten tijdens het thuisduel met NEC. De geboren Serviër maakte vorig jaar zijn debuut voor Utrecht.

Nieuw record voor Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo mag zich de topscorer aller tijden van het Europees kampioenschap noemen. De Portugese vedette maakte vrijdag in de kwalificatiewedstrijd tegen Armenië (1-0) zijn 23e doelpunt voor het EK, waarbij ook zijn treffers op het eindtoernooi zijn meegerekend. Ronaldo nam het record over van de Deense spits Jon Dahl Tomasson en Hakan Sükür uit Turkije, die beiden tot 22 treffers kwamen. De aanvoerder van Portugal maakte zijn 52e doelpunt in de nationale ploeg. Ronaldo had daar 117 interlands voor nodig. Zijn doelpunt tegen Armenië betekende het 450e officiële doelpunt in zijn carrière.