Volksfeest bij kleinduimpje San Marino: reeks van 61 nederlagen doorbroken
San Marino pakt punt tegen Estland

Volksfeest bij kleinduimpje San Marino: reeks van 61 nederlagen doorbroken

15-11-2014 21:39
2

De datum 15 november 2014 staat voor altijd in het geheugen van de internationals van San Marino gegrift. De dwergstaat pakte zaterdagavond zijn eerste punt in de EK-kwalificatie.

San Marino hield Estland op een doelpuntloos gelijkspel, tot grote vreugde van de spelers, technische staf en rest van het kleine land. Het had nog mooier kunnen zijn voor San Marino, maar een kopbal van Christian Brolli belandde op de paal.

De ploeg van bondscoach Pierangelo Manzaroli (foto) doorbrak met het gelijkspel een lange reeks slechte resultaten. De voorgaande 61 EK-kwalificatiewedstrijden gingen allemaal verloren. In de WK-kwalificatie pakte San Marino al weleens punten tegen Letland (2001) en Turkije (1993).

In het Stadio Olimpico beleefden de thuissupporters een wedstrijd om nooit te vergeten. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Felix Brych barstte er een waar volksfeest los. Voor San Marino kan de kwalificatiecyclus niet meer stuk maar voldoende voor het bereiken van het EK zal het echter niet zijn.