Rudnevs wil verrassen: Van der Vaart zei dat het een makkie wordt voor Nederland
Spits op zoek naar doelpunten in shirt van nationaal team

Rudnevs wil verrassen: "Van der Vaart zei dat het een makkie wordt voor Nederland"

16-11-2014 07:00
2

Het Nederlands elftal stuit zondagavond in de strijd om een ticket voor de eindronde van het EK van 2016 in de Amsterdam ArenA op Letland. De nummer 99 van de FIFA-wereldranglijst is de underdog, maar spits Artjoms Rudnevs hoopt in Amsterdam de voetbalwereld te verrassen door minimaal één punt af te snoepen van de nummer drie van het voorgaande WK.

"Rafael van der Vaart zei dat het een makkie wordt voor Nederland. Ik heb hem gezegd dat hij dat vooral moet denken, maar dat wij Letten voor elkaar door het vuur gaan. Of ik het jammer vind dat ik hem nu niet tegenkom? Ach, ik zie hem elke dag al in de kleedkamer", aldus Rudnevs tegenover De Telegraaf.

Over de tactiek wenste de aanvaller van Hamburger SV geen enkele mededeling te doen tijdens de persconferentie. "Jullie gaan het wel zien. De trainer heeft iets in petto. Wij gaan in ieder geval niet alleen verdedigen. We willen een goal maken."

Het maken van doelpunten is al geruime tijd een probleem binnen de selectie van Letland. In de laatste vijf wedstrijden op vreemde bodem vond men slechts één keer het net van de tegenstander. Rudnevs speelde zelf dertig interlands en produceerde daarin één treffer.