Tsanas opvolger van Ranieri na schandelijke nederlaag tegen Faeroër Eilanden
Griekenland in eigen huis onderuit tegen Europese laagvlieger

Tsanas opvolger van Ranieri na schandelijke nederlaag tegen Faeroër Eilanden

16-11-2014 10:52

Griekenland heeft zondag Kostas Tsanas benoemd tot interim-trainer van de nationale voetbalploeg. De bond ontsloeg een dag eerder bondscoach Claudio Ranieri nadat Griekenland zich thuis blameerde in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de Faeröer Eilanden (1-0 verlies).

De betrokken partijen zijn nog in gesprek over de afwikkeling van het contract van de Italiaanse trainer à 1,6 miljoen euro.Griekenland oefent dinsdag op Kreta tegen Servië. Tsanas wordt daarbij geassisteerd door Nektarios Pantazis.

Ranieri, die na het afgelopen WK een tweejarig contract tekende, haalde met Griekenland slechts één punt in vier EK-kwalificatiewedstrijden. De ploeg staat daarmee onderaan in de groep van koploper Roemenië, Noord-Ierland, Hongarije, Finland en de Faeröer Eilanden.

Griekenland werd tijdens het WK in Brazilië uitgeschakeld in de achtste finale. In deze ronde was Costa Rica te sterk dat later uitgeschakeld werd door het Nederlands elftal. In 2004 wist het land het EK in Portugal te winnen. In de finale werd het thuisland verslagen (1-0).