België bijt zich stuk op Wales, Noren steken Italië en Kroatië naar de kroon
Duel in Brussel ontsierd door nare blessure Mertens

16-11-2014 20:05
3

België is er zondag in Brussel in groep B van de EK-kwalificatie niet in geslaagd Wales te verslaan. De Rode Duivels kwamen niet verder dan 0-0 tegen de verrassende koploper.

Omdat doelpunten uitbleven bracht de Belgische bondscoach Marc Wilmots in de slotfase twee verse spitsen: Christian Benteke en Dries Mertens. Die laatste, oud-PSV'er, kwam bij een luchtduel hard in botsing met George Williams en moest ruim tien minuten nadat hij was ingevallen alweer naar de kant. Benteke zag in blessuretijd een kopbal gestopt worden door doelman Wayne Hennessey.

Wales heeft nu acht punten heeft uit vier duels. België staat pas vierde met vijf punten uit drie wedstrijden. Het zag Cyprus, dat met 5-0 won van Andorra, in de stand voorbijkomen.

Sterke Noren
Noorwegen blijft in de race voor een plek op het EK 2016. Het land won zondag in Baku met 1-0 van Azerbeidzjan en staat in groep H, waarin ook sterke landen als Italië en Kroatië zitten, op negen punten na vier duels. Centrumverdediger Havard Nordtveit zorgde in de 25e minuut voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Hij kopte raak uit een hoekschop.

Italië en Kroatië staan later op zondag in Milaan nog tegenover elkaar. Björn Kuipers is de scheidsrechter bij dat duel. Beide landen wonnen hun drie eerdere duels.