Voormalig Vitesse-spits heeft het zwaar: Niet gedacht dat het zo lastig zou zijn
"Het niveau in Spanje is veel hoger dan in Nederland"

Voormalig Vitesse-spits heeft het zwaar: "Niet gedacht dat het zo lastig zou zijn"

17-11-2014 09:02
2

Mike Havenaar maakte afgelopen zomer de overstap van Vitesse naar het Spaanse Cordoba. Zijn verblijf bij de Spaanse club is nog geen succes te noemen. Vijf keer kwam hij tot nu toe in actie. Het is wachten op een echte kans in de 'zware' Spaanse Primera División.

"Ik had niet gedacht het dat zo moeilijk zou zijn. Het niveau in Spanje is veel hoger dan in Nederland. Ik moet hard blijven werken op de training en hopen op een nieuwe kans in het eerste van Cordoba", zegt Havenaar in gesprek met Inside Spanish Football. "Ik heb ook tijd nodig om me aan te passen aan het Spaanse spel, dat kan alleen door te spelen."

Net als Havenaar zelf draait Cordoba ook niet lekker. De ploeg is hekkensluiter met zes punten uit elf duels en wacht als enige van de twintig clubs nog op de eerste overwinning dit seizoen. "Natuurlijk, dit is een erg moeilijke periode voor het team, maar we staan nog steeds sterk. We moeten blijven werken voor die overwinning. En als we als team blijven knokken voor elkaar, zullen we slagen", aldus Havenaar.

De spits doet er alles aan om de Spaanse taal te leren, maar communiceert vooral in het Engels. Een terugkeer naar Nederland lijkt voorlopig niet in de maak. "Mijn ouders zijn Nederlands. Maar ik ben geboren in Hiroshima en voel me meer Japans dan Nederlands."