Vage reactie Hiddink is statement: Een signaal naar de KNVB

Vage reactie Hiddink is statement: "Een signaal naar de KNVB"

Gepubliceerd: dinsdag 18 november 2014 om 08:48di 18-11-2014 om 08:48

Guus Hiddink heeft bewust een statement gemaakt door vaag te blijven over zijn toekomst. Dat is de lezing van Leo Beenhakker, voorzitter van de Coaches Betaald Voetbal. Volgens Beenhakker is directeur betaald voetbal Bert van Oostveen veel te verwijten.

"Ik denk dat dit een signaal is naar de KNVB", zegt Beenhakker in gesprek met De Telegraaf. "Zo van: 'Zeg het maar. Gaan we er met z’n allen voor of stoppen we ermee?' Dat snap ik wel."

"Als je werkgever al begint te zagen door na de wedstrijd in IJsland te stellen dat er scherper dan ooit zal worden geëvalueerd, kost dat de bondscoach een hoop autoriteit", vervolgt Beenhakker zijn verhaal. "En geloof me, autoriteit is voor een coach het allerbelangrijkste wat er is. Je kunt als KNVB een hoop kritiek hebben op bijvoorbeeld de speelwijze of de aanpak, maar bespreek dat intern. En knaag niet aan het aanzien van iemand die het toch al moeilijk heeft."

Beenhakker heeft nog wel een advies aan Van Oostveen. "Wat is er mis mee om te zeggen: 'We hebben wat verklaarbare opstartproblemen gehad, maar bewaren de rust en gaan lekker door met Guus.' Breng dat in een kort en krachtig statement naar buiten en klaar is Kees. Ik heb het geleuter op tv gezien. Zoals het nu gaat verdient Guus niet. Hij heeft een enorme staat van dienst."

Lees meer over: Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws