Vage reactie Hiddink is statement: Een signaal naar de KNVB

Vage reactie Hiddink is statement: "Een signaal naar de KNVB"

Gepubliceerd: dinsdag 18 november 2014 om 08:48di 18-11-2014 om 08:48

Guus Hiddink heeft bewust een statement gemaakt door vaag te blijven over zijn toekomst. Dat is de lezing van Leo Beenhakker, voorzitter van de Coaches Betaald Voetbal. Volgens Beenhakker is directeur betaald voetbal Bert van Oostveen veel te verwijten.

"Ik denk dat dit een signaal is naar de KNVB", zegt Beenhakker in gesprek met De Telegraaf. "Zo van: 'Zeg het maar. Gaan we er met z’n allen voor of stoppen we ermee?' Dat snap ik wel."

"Als je werkgever al begint te zagen door na de wedstrijd in IJsland te stellen dat er scherper dan ooit zal worden geëvalueerd, kost dat de bondscoach een hoop autoriteit", vervolgt Beenhakker zijn verhaal. "En geloof me, autoriteit is voor een coach het allerbelangrijkste wat er is. Je kunt als KNVB een hoop kritiek hebben op bijvoorbeeld de speelwijze of de aanpak, maar bespreek dat intern. En knaag niet aan het aanzien van iemand die het toch al moeilijk heeft."

Beenhakker heeft nog wel een advies aan Van Oostveen. "Wat is er mis mee om te zeggen: 'We hebben wat verklaarbare opstartproblemen gehad, maar bewaren de rust en gaan lekker door met Guus.' Breng dat in een kort en krachtig statement naar buiten en klaar is Kees. Ik heb het geleuter op tv gezien. Zoals het nu gaat verdient Guus niet. Hij heeft een enorme staat van dienst."

Lees meer over:Nederland

Plaats een reactie

dinsdag 18 november 2014 om 09:40
Beste Leo, heel fijn dat je een collega verdedigd maar ik dacht dat u van uw hart geen moordkuil maakt. Guus moet weg dat is het beste voor hemzelf en de spelersgroep.

Redenen voor zijn vertrek (in mijn ogen):

- Wedstrijd tegen Italie had Guus met 5-3-2 moeten spelen maar koos voor 4-3-3, gevolg de wedstrijd was na 10 minuten voorbij;
- het uiterst warrige gedrag tegen de pers voor- en na deze wedstrijd;
- Tegen Tsjechie had hij 4-3-3 moeten spelen maar koos toen wel voor 5-3-2, een systeem dat hij, na het succes van van Gaal op het WK verguisde.
- ook toen warrige persconferenties van Guus;
- Ook tegen IJsland ging het mis, weer rare verklaringen van Guus richting pers;
- Verlies tegen Mexico;
- Zeggen dat hij na een verlies tegen Letland (nummer 99 van de wereld!!) zal vertrekken, wat flink zeg....
- Zijn rare gedrag richting pers na afloop van de wedstrijd tegen Letland;
- niet alle spelers (vooral Robben) staan niet achter hem anders had Robben het wel gezegd maar hij dat deed hij niet.

Natuurlijk heeft van Oostveen (flinke) fouten gemaakt en als Guus weggaat zou van Oostveen hetzelfde moeten doen. Maar Guus Hiddink heeft het aan zichzelf te danken dat hij ter discussie staat en ik ben op basis voor wat ik aandraag ervoor dat hij eieren voor zijn geld kiest.
Vind ik leuk
Cappie +7496
dinsdag 18 november 2014 om 10:03
De wedstrijden tegen Italië en Mexico kun je nooit als argument aandragen voor een vertrek. Ten eerste zijn het oefenwedstrijden en ten tweede werd er toen echt niet slecht gevoetbald. Tegen Italië dikke pech met een snelle rode kaart en tegen Mexico gewoon een meer gemotiveerde en best wel goede tegenstander.

Als warrig gedrag al een argument is, wat had je dan met Van Gaal willen doen. Zijn persconferenties zijn helemaal een lachertje.

Tegen Tsjechië pech met een domme kopbal van Janmaat en verder beginnen we altijd stroef na een goed eindtoernooi.

Zijn uitspraak dat hij bij verlies tegen Letland zal vertrekken was ongelukkig, maar aangezien hij gewonnen heeft hoeft hij daarom niet weg. En of het flink is of niet boeit al helemaal niet.

Robben staat zeker wel achter Hiddink, pas als Robben zich uitspreekt tegen Hiddink kun je zeggen dat dat niet zo is. Niet al als hij niet zegt dat hij achter Hiddink staat.

Blijft alleen het verlies tegen IJsland over. Dat was ook wel jammer, maar lag dat aan Hiddink of ook aan wat spelers?
Vind ik leuk
mjupiler +122
dinsdag 18 november 2014 om 11:11
En toch zit er een kern van waarheid in zijn betoog. Ik ben het idd niet eens met hiddinks gedrag en warrigheid maar de grootste onbenul hier is absoluut van oostveen: van aanstelling tot behandeling van de persoon hiddink in het openbaar
Vind ik leuk
dinsdag 18 november 2014 om 15:00
Beste Cappie,

Ook in oefenwedstrijden ga je met een tactiek van start. Hiddink moest niets van van Gaals 5-3-2 hebben omdat hij van Gaal niet pruimt. Hij verliest kansloos met 4-3-3 tegen Italie waar van Gaal op zeker met 5-3-2 begonnen was en dat systeem ook het meest logische was. Door zijn aanvallende tactiek werden de ruimtes zo groot dat Italie ervan kon profiteren en MI in de problemen kwam en aan de noodrem moest trekken.

Met het oog dat hij geen 5-3-2 wil spelen is het totaal vreemd van hem om tegen Tsjechie toch met dit systeem te beginnen terwijl je tegen zo een tegenstander met 4-3-3 moet beginnen.

Tactisch heeft Hiddink er een zooitje van gemaakt. Na de wedstrijd tegen Letland was Robben nog steeds kritisch over het team want Letland is maar de nummer 99 van de wereld. Dus het resultaat nuanceren. Over Hiddink zijn positie was Robben erg vaag, het kan alle kanten op zei hij. Hij zei niet we gaan voor 100% voor Hiddink. In mijn ogen een teken aan de wand.

Frank de Boer heeft al eerder gezegd dat hij onder Hiddink tactisch niets heeft geleerd. Dat geeft al veel te zeggen......Hiddink is een aardige vent maar tactisch een onbenul en dat heeft hij de 1e 5 wedstrijden bewezen.......Vind ik leuk
De Barbaar +3162
dinsdag 18 november 2014 om 19:18
Weer een oude overal uitgekotste trainer die niet weet dat het al tien jaar geleden tijd was om afscheid te nemen van het veld. Blijkbaar vinden de oude mannen Beenhakker, Hiddink en in mindere mate Dick Advocaat dat het okay is om twee miljoen Euro aan salaris op te halen maar dat je status voldoende moet zijn om iedereen zijn muil te laten halen.
Meneer Beenhakker werd door Cruijff al eens pijnlijk op zijn plaats gezet, maar het ego van Beenhakker is alleen maar gegroeid. Hiddink en Beenhakker hebben gemeen dat ze zelf nooit een bal vooruit konden schieten dat ze overal hun stromannen neerzetten en dat ze allebei boos worden als ze op hun gebrek aan resultaten worden aangesproken. Beenhakker loopt nu bij Sparta rond en het gaat geweldig met Sparta omdat ze bij feyenoord gezien hadden dat het nooit meer ging werken. Nu Sparta er nog achter komen.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws