Bale loopt fluitend rond: 'Het is fantastisch, hier zit echt geen geluk bij'

Bale loopt fluitend rond: 'Het is fantastisch, hier zit echt geen geluk bij'

Gepubliceerd: dinsdag 18 november 2014 om 14:08di 18-11-2014 om 14:08

Het vertrouwen van Wales lijkt almaar te groeien, ziet sterspeler Gareth Bale. Het kleine land heeft na vier wedstrijden in de EK-kwalificatie al acht punten vergaard en speelde afgelopen zondag knap met 0-0 gelijk tegen de Rode Duivels. 

Wales is daardoor nog steeds ongeslagen en heeft zeker kans om het EK van 2016 in Frankrijk te bereiken. "Het is fantastisch voor ons zelfvertrouwen dat we nog ongeslagen zijn. Hier kunnen we verder op bouwen", zegt Bale tegen Sky Sports. De aanvaller van Real Madrid looft de vastberadenheid van zijn ploeggenoten. "Het komt op hard werken neer, hier zit echt geen geluk bij."

"In de voorgaande jaren zouden we sowieso zijn gezwicht aan het einde van de race, maar nu voelt het alsof we krijgen wat we verdienen", vervolgt de razendsnelle linkspoot. Sterker nog, Wales verloor slechts eenmaal in de afgelopen dertien maanden (negen wedstrijden). "We hebben laten zien wat we waard zijn en met wat voor spirit wij op het veld staan." Hij is trots op het behaalde resultaat in België. "Naar een team gaan dat vierde staat op de wereldranglijst en dan gelijkspelen is een goede prestatie."

Wales is niet alleen afhankelijk van Bale, maar heeft met Joe Allen (Liverpool), Wayne Hennessey (Crystal Palace), Ashley Williams (Swansea City) en Hal Robson-Kanu (Reading) nog meer spelers die zorgen voor de goede prestaties. "Dit is de eerste keer dat ik het bij Wales meemaak dat het hele land achter ons staat en dat is briljant'', aldus aanvoerder Williams. ''De fans zijn geweldig en ik ben geweldig trots."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws