Beslissing Van Gaal maakt Arsenal gelukkig: Waardeer hem meer dan voorheen
Komst van spits zorgt voor blijdschap bij Arsenal

Beslissing Van Gaal maakt Arsenal gelukkig: "Waardeer hem meer dan voorheen"

19-11-2014 22:14

Arsenal-aanvoerder Mikel Arteta is Manchester United-coach Louis van Gaal en de beleidsbepalers op Old Trafford dankbaar voor de beslissing om Danny Welbeck van de hand te doen. Eind augustus werd de spits aangetrokken door de Londenaren, die in twaalf wedstrijden vijf doelpunten produceerde. Daarmee imponeert hij de Spaanse middenvelder.

"Danny is de perfecte oplossing voor Arsenal gezien zijn karakter en manier van spelen", zegt Arteta in een officiële uitgave van zijn werkgever, dat twintig miljoen euro betaalde om United groen licht te laten geven. "Persoonlijk ben ik verrast door zijn technische capaciteiten, de manier waarop hij het spel aanvoelt en zijn werklust."

Arteta is erg blij met de ontwikkeling van Welbeck. "Ik waardeer hem meer dan voorheen en dat is een goed teken, want normaal is het tegendeel waar wanneer je een speler dagelijks aan het werk ziet. Het maakt me blij dat hij nu bij ons speelt. Hij heeft alles in huis om een van de beste spitsen in de Premier League te worden."