Van Gaal stuit op tegenstander Welbeck: Dat was ook het struikelblok bij United
Nederlander richt zich met ploeg op rivaal Arsenal

Van Gaal stuit op tegenstander Welbeck: "Dat was ook het struikelblok bij United"

20-11-2014 18:29
1

Manchester United-manager Louis van Gaal maakt zich op voor een beladen wedstrijd. Komende zaterdag staat zijn ploeg tegenover Arsenal, de huidige werkgever van Danny Welbeck. De laatstgenoemde is sinds zijn vertrek uit Manchester bezig aan een fraaie reeks.

Welbeck werd in augustus te licht bevonden door United alvorens hij opbloeide bij Arsenal. Ook bij de nationale ploeg bewees de spits recentelijk zijn meerwaarde. "Als een speler zich op een vaste positie speelt, ontwikkelt hij zich beter. Hij maakt nu zichtbaar gebruik van het feit dat hij veel speelt. Dat was ook het struikelblok bij United", zei Van Gaal donderdag op een persconferentie.

Robin van Persie zorgde twee jaar geleden voor ophef door Arsenal te verruilen voor United. Dat werd door de Londenaren niet in dank afgenomen, maar zij hebben Welbeck inmiddels wel in de armen gesloten. Van Gaal is er naar eigen zeggen niet mee bezig. "Ik geloof dat hij al drie keer heeft gescoord tegen zijn oude club. Zo zit de voetbalwereld nu eenmaal in elkaar."

Van Gaal kijkt uit naar de wedstrijd in Londen. "Als trainer van Barcelona heb ik het al eens opgenomen tegen Arsenal. Arsène Wenger zat toen al acht jaar op de bank bij The Gunners. Ik bewonder zijn manier van spelen. Het is aanvallend en aantrekkelijk voor de fans."