In het kort: Bilbao te sterk voor Espanyol, waarschuwing Ajax-fans

In het kort: Bilbao te sterk voor Espanyol, waarschuwing Ajax-fans

21-11-2014 22:50
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Bilbao boekt overwinning op Espanyol
Athletic Bilbao heeft vrijdag in de Spaanse voetbalcompetitie een overtuigende overwinning geboekt op Espanyol. De Basken versloegen de bezoekers uit Barcelona met 3-1 in stadion San Mamés. Aritz Adúriz, Borja Viguera en Ander Iturraspe maakten de doelpunten van de thuisclub, Victor Sánchez deed in de slotfase wat terug namens Espanyol. Met vijftien punten uit twaalf wedstrijden staat Athletic Bilbao voorlopig negende in de Primera División, Espanyol is de nummer twaalf.

Noodverordening rond PSG - Ajax

De lokale overheid in Parijs heeft een noodverordening afgekondigd voor de Champions League-wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Ajax. Er is de nodige commotie ontstaan rond deze krachtmeting. De Amsterdammers mogen slechts 850 supporters meenemen, de bussen moeten aangemeld zijn en de training zal niet toegankelijk zijn. Zonder een geldig ticket is het niet toegestaan om in de omgeving te verblijven. Bij overtreding dreigt een gevangenisstraf van zes maanden, een geldboete van 30.000 euro alsmede een stadionverbod in Frankrijk voor de duur van één jaar.

Voormalig PSV-directeur bezoekt dakloze
Tiny Sanders, voormalig directeur van PSV, liet zijn oog deze week vallen op de krantenkolommen van het Eindhovens Dagblad. Willy Wernaart slaapt als oud-jeugdspeler van de topclub tussen de ratten in een tunnel onder de rondweg. Voor Sanders aanleiding om hem een bezoek te brengen. "Schrijnend", zo omschrijft hij de situatie van de 42-jarige dakloze.

Eagles-mascotte blijft weg uit de Adelaarshorst
Mascotte Harly van Go Ahead Eagles is zaterdag niet aanwezig bij de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Het vervoersverbod op pluimvee, opgelegd naar aanleiding van de uitbraak van vogelgriep, is ook op de zeearend van toepassing. Dat meldt De Stentor. Normaliter vliegt het beest een rondje door de Adelaarshorst.

Geen supporters bij derby
FC Den Bosch en FC Oss nemen tot de zomer van 2017 geen uitsupporters mee naar wedstrijden tussen beide clubs. Dat melden beide Jupiler League-clubs vrijdag op hun website. Het duel in Den Bosch liep begin deze maand uit de hand toen beide supportersgroepen de confrontatie met elkaar zochten en daarbij in het stadion hekken en stoeltjes sloopten. Bestuur en supportersvertegenwoordigers van beide clubs praten in 2017 verder om te kijken onder welke voorwaarden fans van beide partijen weer welkom zijn bij de Brabantse derby. De maatregel doet denken aan de regeling rond Feyenoord-Ajax en Ajax-Feyenoord, waar al jaren geen uitfans meer welkom zijn.

Blessure PSV-aanvaller
Bij PSV moet men het even doen zonder Aleksandar Boljevic. De aanvaller komt vooral uit voor het beloftenelftal van de Eindhovenaren en heeft een knieblessure opgelopen, meldt het Eindhovens Dagblad. Hij is er waarschijnlijk enkele weken uit. Omdat ook Mohamed Rayhi geblesseerd is, zit Jong PSV ineens krap in de aanvallers.

Geen Van Gaal vs. Welbeck?
Het is nog niet zeker of Louis van Gaal zaterdag Denny Welbeck treft in het Emirates Stadium. De aanvaller, die door Manchester United werd verkocht aan Arsenal, heeft hamstringklachten. Vrijdag wordt een besluit genomen of Welbeck mee kan spelen in de clash van zaterdag. Theo Walcott is er sowieso niet bij. De onlangs van een blessure teruggekeerde aanvaller heeft een terugslag en is niet inzetbaar.