'Dit gebeurde in De Kuip al en nu in de Arena: schandalig en lachwekkend'

'Dit gebeurde in De Kuip al en nu in de Arena: schandalig en lachwekkend'

Gepubliceerd: maandag 24 november 2014 om 00:00ma 24-11-2014 om 00:00

De frustratie bij sc Heerenveen na de wedstrijd tegen Ajax was gigantisch. De ploeg van Dwight Lodeweges stond met 0-1 voor toen Kevin Blom Luciano Slagveer naar de kant stuurde. Ajax liep daarna weg naar 4-1. Joey van den Berg vond het optreden van Blom 'schandalig'.

Wout Stravers
AMSTERDAM

Van den Berg is nooit te beroerd om eerlijk zijn mening te geven na een wedstrijd. Dat was zaterdag in de catacomben van de Arena ook het geval. Tegenover de verzamelde media, waaronder VoetbalPrimeur, zei hij te balen van fluitist Blom. "Je voelt je daardoor machteloos. En dat is een van de ergste gevoelens die er zijn, machteloosheid. Het was gewoon marchanderen wat hij deed", aldus Van den Berg.

Slagveer, overigens de maker van de 0-1, pakte nog voor rust twee keer geel. Eerst voor het onderbreken van een kansrijke Ajax-aanval, later voor (licht) vasthouden bij Nicolai Boilesen. "Daarvóór gebeurde drie keer hetzelfde bij Ajax en toen deed hij niks. Dit gebeurde ook al in De Kuip en nu weer in de Arena. Daar kan ik heel boos over worden. We speelden ook echt goed en stonden op winst."

"Misschien was het wel geel hè, dat is de discussie ook niet. Maar dan moet je het aan de andere kant ook doen. Dat zie ik elke keer terug in wedstrijden in zulke stadions. Eigenlijk moet je gewoon tien Björn Kuipers-en hebben. Misschien kan hij zichzelf klonen, of zo", doelt Van den Berg op de beste scheidsrechter van Nederland. "Sowieso ben je een goede scheidsrechter als je mij nog nooit geel hebt gegeven", grapt hij erachteraan.

De ernst keerde echter snel terug bij de middenvelder van Heerenveen. "Als je dit vanavond zag, dan heb je het gevoel 'wat zijn we hier met z'n allen aan het doen?'. Dan kun je net zo goed thuis blijven", aldus Van den Berg. "Dit is gewoon schandalig. Gewoon lachwekkend."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws