Van automonteur naar gelegenheidsrechtsback: Waarom zou ik het niet kunnen?

Van automonteur naar gelegenheidsrechtsback: "Waarom zou ik het niet kunnen?"

Gepubliceerd: zondag 23 november 2014 om 23:45zo 23-11-2014 om 23:45

Het was even schrikken voor Adil Rami, toen hij zondag zijn naam in de basis zag staan in de Derby della Madonnina. Niet omdat de verdediger van AC Milan aan de aftrap stond, maar omdat hij als rechtsback in actie moest komen.

Trainer Filippo Inzaghi zette Rami aan de rechterkant om zijn defensie te versterken. Bovendien waren Ignazio Abate en Daniele Bonera er door blessures niet bij. "Ik heb tot vandaag nog nooit op die positie gespeeld", vertelt de mandekker aan Sky Sport Italia na de 1-1 in San Siro. "Ik vond het moeilijk, laten we het daarop houden. Dit was de eerste keer, dus het was wennen."

"Ik heb alles gegeven gegeven voor Milan. We hadden weinig opties aan de rechterkant en dus heb ik me aangepast", aldus Rami, die naar eigen zeggen wel vaker het ongelijk van de buitenwacht bewees. "Ik was automonteur en niemand dacht dat ik voetballer kon worden. Dat is me gelukt. Dus waarom zou ik als centrale verdediger geen rechtsback kunnen zijn?"

Milan slaagde er zondagavond niet in Internazionale te kloppen. Jérémy Menez zette de 'thuisclub' op een 1-0 voorsprong, maar na rust trok Joel Obi de stand gelijk. Rami: "We hebben het geprobeerd, maar Inter heeft een goede ploeg. De derde plek? Die is ver weg."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws