Ambitieuze PSV'er: 'Aan mij om te laten zien dat ik er wel in thuishoor'
PSV neemt het donderdag op tegen Estoril

Ambitieuze PSV'er: 'Aan mij om te laten zien dat ik er wel in thuishoor'

27-11-2014 14:09
1

PSV neemt het donderdagavond in Lissabon tegen Estoril op in het kader van de Europa League. Jorrit Hendrix acht zijn ploeg zeker niet kansloos in Portugal.

De Eindhovenaren maken grote kans door te gaan in groep E. PSV staat namelijk met zeven punten tweede achter koploper Dinamo Moskou. Estoril volgt op de derde plaats met evenzoveel punten en vecht tegen PSV voor de laatste kans. "Zij zullen moeten komen, daardoor zullen wij kansen krijgen", zegt Hendrix tegen het Eindhovens Dagblad.

De negentienjarige voetballer uit Panningen brak vorig seizoen door bij PSV en speelt deze jaargang vaak op het middenveld. Tegen ADO Den Haag kreeg hij begin november een rode kaart en sindsdien stond de middenvelder niet meer in de basis van trainer Phillip Cocu. De jongeling zegt er alles aan te doen om zijn trainer te overtuigen van zijn kwaliteiten. "Het is aan mij om te laten zien dat ik er wel in thuishoor. Na die rode kaart liep het even goed in het elftal, dan snap ik ook wel dat de trainer niet weer gaat wisselen", aldus Hendrix.

Andrés Guardado raakte afgelopen weekeinde tegen FC Groningen (1-1) geblesseerd en zijn inzetbaarheid is onzeker. De Mexicaan zit wel bij de selectie, maar Cocu wilde niet onthullen of hij in de basis start. Dat maakt mogelijk de weg vrij voor Hendrix voor een rentree in de basiself.