Aartsrivaal over Bredase onrust: Dat is logisch, ze staan bijna onderaan
Bij Willem II is het rustig en bij NAC Breda komt elk nieuwtje naar buiten

Aartsrivaal over Bredase onrust: "Dat is logisch, ze staan bijna onderaan"

27-11-2014 16:28
1

Willem II is de laatste weken een beetje afgezakt op de ranglijst in de Eredivisie, maar predikt kalmte. De club straalt rust uit en dat is bij streekrivaal en concurrent NAC Breda wel anders, weet ook Jurgen Streppel.

De coach van de Tilburgers houdt van de rust en is blij dat niet alle roddels naar buiten komen. "Ik heb liever niet dat alles op straat komt te liggen", zegt Streppel in gesprek met Omroep Brabant. "Maar dat is inherent aan een mooie volksclub als NAC Breda. Dat er bij NAC reuring is, is logisch omdat ze bijna onderaan staan."

Willem II staat negende in de Eredivisie en speelt komende vrijdag tegen hekkensluiter FC Dordrecht. Ondanks een groot verschil op de ranglijst, is Streppel voorzichtig in zijn benadering van de opponent. "Ik weet ook dat ze laatste staan, dus zijn er betere ploegen in de Eredivisie te vinden dan Dordrecht. Maar zo slecht is die ploeg niet. Ze hadden meer punten verdiend", meent de trainer. Hij verwacht echter wel van zijn ploeg dat ze de drie punten over de streep gaan trekken. "We weten ook precies hoe we Dordrecht moeten aanpakken. Ze spelen één op één. Het is aan ons de taak om daar onderuit te voetballen en punten te pakken. Het wordt tijd dat we weer een keer gaan winnen."