Feyenoord haalt zeventienjarig talent binnen: 'Dat doen we niet zomaar'
Herrmann (17) naar Feyenoord

Feyenoord haalt zeventienjarig talent binnen: 'Dat doen we niet zomaar'

28-11-2014 16:00
4

Feyenoord heeft de Zweedse jeugdspeler Mans Herrmann gecontracteerd. De zeventienjarige spits zette vrijdagmiddag in De Kuip zijn handtekening onder een contract dat hem tot de zomer van 2017 aan de Rotterdamse club verbindt. Technisch directeur Martin van Geel is laaiend enthousiast.

Volgens de bestuurder voegt Feyenoord namelijk niet zomaar een buitenlandse speler toe aan de jeugdopleiding. "Dat doen we alleen als hij echt van toegevoegde waarde is ten opzichte van onze huidige jeugdspelers, zoals dat eerder met de Poolse keeper Kamil Miazek het geval was", zegt Van Geel op de officiële clubsite. Herrmann verruilde Helsingsborg al in de zomer voor de Feyenoord Academy.

In Rotterdam maakte het talent nu officieel deel uit van de A-jeugd. "In de afgelopen maanden hebben we een goed beeld van Mans gekregen, terwijl hij niet voor niets al een paar keer bij ons op stage is geweest. Wij zijn overtuigd van zijn kwaliteiten, terwijl ook zijn mentaliteit ons erg aanspreekt. We hebben er alle vertrouwen in dat hij hier een mooie toekomst tegemoet gaat", besluit Van Geel.

Herrmann voelt zich naar eigen zeggen thuis in Rotterdam. "Mijn sterke punten zijn mijn scorend vermogen en techniek, terwijl ik altijd hard werk. Verder vind ik het niet gepast om dit soort dingen over mezelf te zeggen, liever laat ik mezelf zien op het veld", aldus de bescheiden groeibriljant.