Viergever neemt plek Boilesen in: Hij moet zich er nu heel snel overheen zetten
Viergever vervangt geblesseerde Deen

Viergever neemt plek Boilesen in: "Hij moet zich er nu heel snel overheen zetten"

28-11-2014 16:14
2

Nick Viergever staat zondag in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag in de basis bij Ajax. De verdediger neemt in Den Haag de plaats in van de geblesseerd geraakte Nicolai Boilesen.

De Deense linksback liep in de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain, in de groepsfase van de Champions League, tegen een knieblessure op. Die houdt hem zeker tien weken aan de kant. Aan Viergever de taak de aanvoerder van de Ajax te vervangen. "Ik wil het liever afdwingen op een andere manier, maar dat is de voetballerij, het hoort erbij", zegt de van AZ overgekomen mandekker in gesprek met AT5.

"Het is zuur voor Boilesen dat zo'n lelijke tackle op zijn knie kwam en dat is niet leuk voor hem en ook niet leuk voor het team. We hebben iedereen hard nodig en hij is daar ook een belangrijke schakel in", vervolgt hij. "Natuurlijk zit hij in zak en as. Maar hij moet zich er nu heel snel overheen zetten. Hij weet nu waar hij aan toe is. En het is lullig voor hem dat hij al vaker een blessure heeft gehad. Hij was net goed bezig weer."