PSV stelt Europese overwintering veilig met historische treffer
3-3 bij Estoril genoeg voor kwalificatie

28-11-2014 17:48
13

PSV heeft zich vrijdagmiddag verzekerd van Europese overwintering. In Portugal was een remise tegen Estoril (3-3) genoeg voor kwalificatie voor de knock-outfase. De gelijkmaker kwam op naam van Georginio Wijnaldum. Hij noteerde de drieduizendste treffer in het Europa League-toernooi.

Donderdag speelden Estoril en PSV al één helft, maar heftige regenval zorgde ervoor dat het duel gestaakt moest worden. Vrijdag om 17.00 uur volgde de aftrap voor de tweede helft, die voor PSV succesvol verliep.

PSV keek na één helft tegen een 3-2 achterstand aan. De Eindhovenaren kwamen door treffers van Memphis Depay en Luciano Narsingh echter wel twee keer op voorsprong. Doelpunten van Kuca en Diogo Armado gaven PSV in het eerste bedrijf alsnog het nakijken. Na de onderbreking liet PSV het er niet bij zitten en behaalde het de benodigde remise. Wijnaldum verschalkte doelman Pawel Kieszek: 3-3.

Donderdag was er in Europees verband ook al Nederlands succes. Feyenoord plaatste zich ten koste van Sevilla ook voor de knock-outfase. In een sfeervolle Kuip wonnen de Rotterdammers met 2-0.