Seedorf en Beenhakker praten mee over toekomst van het Nederlandse voetbal
"Dit congres is voor ons een belangrijk ijkpunt"

Seedorf en Beenhakker praten mee over toekomst van het Nederlandse voetbal

28-11-2014 18:08
1

Onder anderen Clarence Seedorf, Frank de Boer en Leo Beenhakker zijn op 15 december tafelgast bij het KNVB-congres in Utrecht. Dan wordt door verschillende prominenten uit de voetbalwereld de toekomst van het Nederlandse voetbal behandeld. Eerder had bondscoach Guus Hiddink zijn aanwezigheid al toegezegd.

"Dit congres is voor ons een belangrijk ijkpunt", meldde Jelle Goes, technisch manager van de Koninklijke Nederlandse voetbalbond vrijdag. "Om de discussies te stimuleren, hebben wij een aantal tafelgasten uitgenodigd. Wij geloven dat zij de discussies kunnen verrijken vanwege hun ervaring op internationaal topniveau, zowel als speler als trainer.'"

Hiddink had eerder gezegd te hopen dat ook Johan Cruijff, Wim Jansen en invloedrijke figuren buiten het voetbal als oud-honkballer Robert Eenhoorn, schaatscoach Gerard Kemkers en judo-coryfee Cor van der Geest zouden komen. Of zij aanschuiven, is nog niet bekend.

De voornoemde Seedorf was het voorgaande seizoen werkzaam als hoofdtrainer bij AC Milan. Vanwege de tegenvallende resultaten werd hij echter voortijdig op straat gezet. Voor de oud-international van Oranje en zeer succesvol clubvoetballer was het zijn eerste baan als hoofdtrainer na het behalen van het hoogste trainersdiploma.