Klopp incasseert kritiekpunten: Ik hoef mezelf niet opnieuw uit te vinden
Dortmund-coach hoopt op verbetering

Klopp incasseert kritiekpunten: "Ik hoef mezelf niet opnieuw uit te vinden"

28-11-2014 20:11
1

Borussia Dortmund maakt een vervelende periode door. In de Duitse Bundesliga staat de formatie van Jürgen Klopp slechts zestiende en midweeks werd een kansloze nederlaag bij Arsenal geïncasseerd in de Champions League, al stond overwintering in het miljoenenbal reeds vast.

"Ik hoef mezelf niet opnieuw uit te vinden", zei Klopp vrijdag op de persconferentie in aanloop naar de krachtmeting met Eintracht Frankfurt. "We hebben altijd de zaken besproken die besproken moesten worden. We moeten alleen nu wat langer wachten voordat het effect er is. Uiteindelijk zal blijken wat er goed is uitgepakt en wat er is mislukt."

"In deze situatie is de uitdaging om de positieve blik te behouden. We hebben wat doelgerichtheid ingeleverd, we hadden altijd meer kansen om tot scoren te komen. Meestal kwamen we in de situatie om uit te lopen qua resultaat, maar dan stonden we vaak op voorsprong en konden we toeslaan in de omschakeling", aldus Klopp.

Klopp wanhoopt echter niet. "Er is geen reden om paniekerig te reageren, ook al went het verliezen nooit. We moeten de kritiek accepteren en zorgen dat we voorwaarts blijven werken. In de Bundesliga waren we relatief stabiel en dat moeten we nu wederom opbouwen."