Bayern maakt geld vrij: Elk jaar naar de kwaliteit van de spelersgroep kijken
Duitse topclub ziet weinig clubs met soortgelijke kracht

Bayern maakt geld vrij: "Elk jaar naar de kwaliteit van de spelersgroep kijken"

28-11-2014 20:31

Bayern München heeft de Allianz Arena zestien jaar voor het afgesproken moment volledig afbetaald. Na deze buitengewone prestatie is het doel van de Duitse grootmacht om nieuwe stappen te maken.

"De financiën zijn de basis om de kwaliteit van Bayern te waarborgen", aldus bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge in gesprek met Bild. Bayern heeft ruim zestien miljoen euro winst gemaakt en noteerde een recordomzet van 528 miljoen euro. Bovendien bedraagt het eigen vermogen ruim vierhonderd miljoen euro.

Na het aflossen van de Allianz Arena is er extra geld beschikbaar voor andere zaken. Dat weet ook Rummenigge. "We kunnen in twee dingen investeren: de kwaliteit van het stadion of in de selectie. We zijn nu aan de top gekomen, maar daarmee moeten we ons niet tevreden stellen. We moeten elk jaar naar de kwaliteit van de spelersgroep kijken."

De salariskosten zijn inmiddels wel gestegen richting de tweehonderd miljoen euro. Daarin ziet de beleidsbepaler geen probleem. "We zijn de enige club die op dit moment zichzelf bedruipt en daarbij ook nog winstgevend en rendabel is. Er zijn vijf, zes clubs in Europa die veel geld hebben. En dus niet alleen wij. Er zijn sjeiks zoals bij Manchester City en er zijn die ongelooflijke inkomsten hebben zoals Real Madrid."