Barcelona op halve kracht naar grote uitslag in Copa del Rey
Catalanen ook zonder grootste sterren oppermachtig

03-12-2014 23:57

Ook zonder de sterren Neymar, Lionel Messi en Luis Suarez heeft FC Barcelona woensdagavond een ruime overwinning geboekt in de Copa del Rey. De Spaanse tweedeklasser SD Huesca werd probleemloos met 0-4 aan de kant gezet. Over twee weken volgt de return in Camp Nou.

Ivan Rakitic opende de score namens FC Barcelona door op fraaie wijze een vrije trap de winkelhaak in te schieten. Op aangeven van diezelfde Rakitic maakte Andrès Iniesta, één van de weinige grote namen die wel in de basis startte, er 0-2 van. Nog voor rust verdween alle spanning definitief toen Pedro zich na een pass van Iniesta knap vrijmaakte en feilloos scoorde.

In de tweede helft deed FC Barcelona het rustig aan en scoorde alleen Rafinha nog. Het was voor de talentvolle jeugdspeler zijn eerste doelpunt in het eerste elftal van de Catalanen. Noemenswaardig was verder het debuut van verdediger Edgar, een Portugees talent waar Barcelona enorm hoge verwachtingen van heeft.