Landgenoot van vijand: Wat ik tot nu toe van Afellay heb gezien, is vrij goed

Landgenoot van vijand: "Wat ik tot nu toe van Afellay heb gezien, is vrij goed"

Gepubliceerd: donderdag 4 december 2014 om 13:06do 04-12-2014 om 13:06

Het PAOK Saloniki van Hedwiges Maduro stond woensdagavond tijdens de overkokende Griekse topper tegen Olympiakos Piraeus tegenover Ibrahim Afellay. Volgens de voormalig Ajacied heeft de Oranje-international nog wel even tijd nodig om helemaal aan het voetbal in de Super League te wennen.

"Ibi begon sterk, maar gaandeweg werd hij minder in het spel van Olympiakos betrokken", zegt PAOK-speler Maduro tegen Voetbal International. "Misschien werd hij daarom na een uur vervangen." De middenvelder zag het allemaal niet vanuit het veld gebeuren, want door een kuitblessure moest hij het topduel laten schieten.

Maduro zag Afellay dus geen gelukkige wedstrijd spelen. "De rol van Afellay is anders dan de laatste duels bij Oranje. Gisteren stond Ibi meer hangend linksbuiten. Afgezien van een paar ongelukkige aannames was hij op die positie te afhankelijk van de ballen die hij kreeg aangespeeld. En PAOK had de posities zodanig ingevuld dat Afellay gewoon weinig ruimte kreeg."

"Voor Afellay zal het af en toe nog wel wennen zijn", vervolgt de oud-international. "Wedstrijden in de Griekse competitie kun je niet vergelijken met duels in de Champions League. Het is veel meer vechtvoetbal, waarbij de meeste tegenstanders níét willen voetballen. Maar wat ik tot nu toe van hem heb gezien, is vrij goed. Ook Olympiakos is heel tevreden, geloof ik."

Rubberen kogels
Het PAOK van Maduro won de verhitte wedstrijd met 1-2. Het was vooraf even onzeker of het überhaupt door kon gaan, want er werd veel vuurwerk afgestoken en van alles op het veld gesmeten. PAOK-doelman Panagiotis Glikos werd daarbij geraakt. Maduro heeft er geen goed woord voor over. 

"Waarschijnlijk heeft iemand rubberen kogels op hem afgeschoten. Schandalig", vindt de voormalig speler van Ajax. "Dit is wel een groot probleem in het Griekse voetbal. Een incident als dit heeft zó veel invloed. Veel PAOK-spelers wilden niet eens meer aftrappen, pas na lang overleg werd besloten de wedstrijd toch te spelen. Gelukkig heeft PAOK gewonnen, maar al dat gedoe heeft niets met voetbal te maken…"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws