Doelmannen rollebollend over straat in Engeland: Grootste onzin ooit
Amerikaanse goalie woedend op andere Amerikaanse goalie

Doelmannen rollebollend over straat in Engeland: "Grootste onzin ooit"

04-12-2014 22:46

Het is hommeles in de Verenigde Staten. Brad Friedel is woedend op Tim Howard. De twee doelmannen hebben het aan de stok gekregen naar aanleiding van het boek The Keeper.

Howard (35) beweert in de biografie dat Friedel elf jaar geleden een overstap naar Manchester United probeerde tegen te houden. Niets van waar, zegt de 43-jarige doelman van Tottenham Hotspur. "Dit is echt de grootste onzin die ik ooit gelezen heb", briest Friedel bij ESPN volgens het Algemeen Dagblad.

Friedel eist excuses van Howard, die na zijn mislukte avontuur op Old Trafford neerstreek bij Everton en daar al jarenlang een belangrijke kracht is. De ervaren doelman, die bij Tottenham Michel Vorm en Hugo Lloris voor zich moet dulden, heeft naar eigen zeggen geen rol gehad in de moeilijkheden rond de transfer van Howard naar Manchester United.

The Keeper is de biografie van Howard en wordt binnenkort uitgebracht. De Amerikaanse goalie had in 2003 problemen met zijn Britse werkvergunning. Friedel had zijn krabbel onder een document moeten zetten, maar volgens Howard heeft hij dat bewust niet gedaan. Friedel zelf was destijds de keeper van Blackburn Rovers.