Voormalig Manchester United-vedette kraakt FC Barcelona: 'Saai is juiste woord'
'Luis Enrique wacht zware taak om deze ploeg weer tot grote hoogte te laten reiken'

Voormalig Manchester United-vedette kraakt FC Barcelona: 'Saai is juiste woord'

05-12-2014 15:04
2

Paul Scholes, oud-speler van Manchester United en 66-voudig international van Engeland, is helemaal afgeknapt op het spel van het huidige Barcelona. "Als ik het voetbal van nu in één woord moet omschrijven, dan is het saai."

De veertigjarige Scholes was afgelopen zondag in Mestalla om de wedstrijd tussen Valencia en FC Barcelona te bekijken, maar wat hij zag maakte hem allerminst blij. "Barcelona is geen schim van de ploeg die het een aantal jaar geleden was", zegt de Engelsman in The Independent. "De adembenemende balsnelheid en het penetreren in de vijandelijke defensie is helemaal verdwenen."

De manier waarop Lionel Messi zich manifesteert, bevalt het voormalig loopwonder ook niet. "Hij is natuurlijk van de buitencategorie en nooit een speler geweest die bij balverlies meteen druk zette, maar nu beperkt hij zijn inspanning helemaal tot een minimum."

Voor trainer Luis Enrique ziet Scholes dan ook een schone taak weggelegd. "Barcelona heeft de wereld veroverd met fantastisch voetbal, en alle bijbehorende prijzen gewonnen, maar voor Luis is het nu zaak de ploeg opnieuw te bouwen en naar grote hoogte te brengen. Alleen zal dat niet makkelijk worden."