Leeftijd Rekik wordt vaak 'weleens vergeten': Niet makkelijk gehad vorig jaar
"Het verloop van het seizoen maakte grote indruk"

Leeftijd Rekik wordt vaak 'weleens vergeten': "Niet makkelijk gehad vorig jaar"

06-12-2014 12:48
1

Karim Rekik is inmiddels ruim anderhalf jaar een vaste waarde in het centrum van PSV. Dat de huurling van Manchester City nog steeds maar twintig jaar oud is, wordt weleens vergeten.

Dat stelt zijn vader Mo Rekik zaterdag in het Eindhovens Dagblad. De verdediger van PSV groeide op in Den Haag, speelde in de jeugd bij Feyenoord, maar woont sinds vorig jaar zomer weer samen met zijn ouders en jongere broer in Helmond. "Die jongen heeft het het afgelopen jaar niet altijd makkelijk gehad", geeft vader Mo, die zijn zoon dagelijks meemaakt, aan in de regionale krant.

PSV kwam vorig seizoen in onrustig vaarwater terecht en Rekik kon zich niet aan de sportieve malaise onttrekken. "Het verloop van het seizoen maakte grote indruk. Hij is nog maar net twintig, dat wordt wel eens vergeten."

De ploeg van trainer Phillip Cocu is dit seizoen een stuk constanter dan vorig jaar. Rekik en zijn kompaan Jeffrey Bruma maken een hechtere indruk in hart van de defensie. Dit seizoen staat de teller op tien tegengoals. Alleen Feyenoord moest minder vaak vissen: zeven keer