Geweldige mijlpaal herstelde Strootman levert AS Roma weinig op
Zaza en Ljajic grijpen de show

Geweldige mijlpaal herstelde Strootman levert AS Roma weinig op

06-12-2014 19:55
1

AS Roma heeft zaterdag een ultieme kans laten liggen. De Romeinen zagen concurrent Juventus vrijdag punten morsen bij Fiorentina, maar struikelden een dag later zelf over Sassuolo: 2-2. Kevin Strootman begon voor het eerst in een halfjaar weer in de basis.

Met dat resultaat mocht Roma zich zelfs nog in de handen knijpen. Internatinoal Simone Zaza greep het bezoek aan Stadio Olimpico aan om zijn kwaliteiten te etaleren. De spits had na achttien minuten al voor de 0-1 én de 0-2 gezorgd, waarmee een daverende verrassing in de maak leek.

De hoop op een stunt werd steeds sterker, omdat Roma maar niet tot scoren wist te komen. Bovendien werd Daniele De Rossi na vijftig minuten met rood naar de kant werd gestuurd, wat de klus van de thuisploeg onmogelijk leek te maken. Een paar minuten daarna was ook de wedstrijd van Strootman ten einde, hij werd vervangen door Radja Nainggola.

Uiteindelijk had de nummer twee van de Serie A een handsbal van Sime Vrsaljko nodig om de aansluitingstreffer te produceren. Vrsaljko beging zijn overtreding in de eigen zestien en Adem Ljajic benutte de strafschop. Diezelfde Ljajic zorgde er in de allerlaatste minuut ook nog voor dat Roma toch nog een punt aan het duel overhield. Op aangeven van Alessandro Florenzi tikte hij de 2-2 binnen. 

Het verschil tussen Juventus en Roma blijft daardoor drie punten. Sassuolo, vorig seizoen nog de nummer zeventien, staat nu negende.