Vermakelijk Galatasaray maakt geen fout en neemt met Sneijder koppositie over
Spel van Turkse topclub oogt weer alleraardigst

06-12-2014 23:03

Galatasaray heeft in de jacht op de Turkse voetbaltitel zaterdagavond voor eigen publiek geen fout gemaakt. Akhisar Belediyespor werd met 2-1 verslagen.

Burak Yilmaz maakt beide doelpunten voor de thuisclub, die na het vertrek van Cesare Prandelli weer behoorlijk opgebloeid is. Met flitsend spel werden de bezoekers vooral in de eerste helft van het kastje naar de muur gestuurd. Uiteindelijk deed de Griek Theofanis Gekas pas vier minuten voor tijd iets terug. Wesley Sneijder mocht van zijn nieuwe trainer Hamza Hamzaoglu beginnen en speelde de hele wedstrijd, pas voor de vijfde keer dit seizoen.

Galatasaray is nu weer koploper in de Süper Lig met één punt voorsprong op Fenerbahçe. Dirk Kuijt en zijn teammaten wonnen eveneens, met 1-0 op bezoek bij hekkensluiter Balikesirspor. Dat was te danken aan een eigen doelpunt van keeper Emrullah Salk voor rust. Kuijt werd halverwege de tweede helft gewisseld. Besiktas kan zondag de koppositie heroveren door van Trabzonspor te winnen.