Nonchalante PSV-vedette wekt woede van Cocu: Dan moet je vlammen
"Ik was boos, hij heeft een geweldige trap in huis"

Nonchalante PSV-vedette wekt woede van Cocu: "Dan moet je vlammen"

06-12-2014 23:22
6

Memphis Depay kreeg zaterdag een uitgelezen kans om PSV richting drie belangrijke punten te helpen. Bij een 1-1 stand tegen FC Dordrecht mocht hij aanleggen voor een strafschop, maar tot verbijstering van zijn ploeggenoten belandde zijn panenka op de lat.

De manier waarop Depay de penalty nam leidde tot woede bij Phillip Cocu, die flink pissig was. "Ja, ik was boos", erkende de trainer na afloop. "Hij moet zo'n strafschop gewoon binnenschieten. Hij heeft een geweldige trap in huis, dan moet je de bal gewoon zakelijk nemen. Het staat 1-1 op dat moment. Dan moet je vlammen en niet tot een Panenka overgaan."

De linksbuiten zat in Dordrecht sowieso niet in de wedstrijd, maar ging tot blijdschap van Cocu niet tegen zichzelf spelen. "Het is wel een mooi moment voor hem om te leren. Vorig seizoen was hij heel geforceerd gaan spelen om het goed te maken, nu bewaart hij de rust", aldus de oefenmeester, die Depay na zeventig minuten naar de kant haalde om een gele kaart te vermijden.

Ook de spelersgroep pakte Depay aan. "Dat betekent dat ik niet alleen sta. Dat merk je ook, dat ze samen één kant op willen. Dan is dit een mooi voorbeeld dat iedereen één doel heeft, de correctie is er en de acceptatie bij Depay is er ook. Niets geeft garanties, maar de kans op succes is op die manier vele malen groter." Het moet straks leiden tot het winterkampioenschap. "Iedereen is ervan overtuigd dat dat erin zit", besluit Cocu.