Invaller De Guzman voorkomt blamage Napoli in eigen stadion
Nederlander goud waard met late goal

07-12-2014 14:55

Napoli heeft een beschamende thuisnederlaag tegen Empoli maar net voorkomen. Door een treffer van invaller Jonathan de Guzman eindigde het duel in Stadio San Paolo in 2-2. De international was in de zeventigste minuut in het veld gekomen voor Dries Mertens en scoorde vlak daarna.

Empoli had brutaal een 2-0-voorsprong genomen. Het grote talent Simone Verdi maakte na negentien minuten 1-0, Daniele Rugani verdubbelde de score vlak na rust. Via een flink offensief, trainer Rafael Benitez bracht ook nog de verrassend gepasseerde Gonzalo Higuaín, kwam Napoli via voormalig Feyenoord-target Duvan Zapata op 2-1, waarna De Guzman alsnog een punt redde.

Door het puntenverlies zet Napoli de derde plek op het spel. Genoa, Sampdoria en AC Milan kunnen de ploeg alle drie nog passeren. AC Milan speelt vanmiddag tegen Genoa en doet dat met Nigel de Jong en Keisuke Honda als basisspelers. Marco van Ginkel zit op de bank.