Vitesse en Twente schieten beide niets op met remise in Gelredome
Arnhemmers slagen er opnieuw niet in om te winnen

07-12-2014 18:32
2

Vitesse en FC Twente hebben elkaar in de Gelredome in evenwicht gehouden. De Arnhemmers kwamen tweemaal op voorsprong, maar tot tweemaal toe hadden de Tukkers een antwoord (2-2).

Vitesse begon, ondanks de matige resultaten van de laatste weken, onbevangen aan het duel. Marko Vejinovic en Pröpper waren met slimme acties de vormgevers op het middenveld. Aanvankelijk stond doelman Nick Marsman het openingsdoelpunt in de weg. Hij reageerde attent op een schot van Valeri Qazaishvili en een kopbal van Denys Olinyk.

Dezelfde Marsman ging na dik een kwartier flink in de fout. Hij verkeek zich op een scherp genomen hoekschop van Vejinovic. De bal zeilde achter de nauwelijks reagerende goalie in het doel. Marsman protesteerde nog wel omdat Pröpper hem zou hebben gehinderd, maar scheidsrechter Richard Liesveld had daar geen boodschap aan.

Vejinovic scoort uit hoekschop
Na ruim een half uur maakte Twente tegen de verhouding in gelijk. Jésus Corona tikte de bal op aangeven van Kamohelo Mokotjo achter doelman Eloy Room. Lang plezier had Twente niet van die gelijkmaker. Nog geen minuut later kopte centrale verdediger Jan-Arie van der Heijden volkomen ongedekt uit een hoekschop van Vejinovic de 2-1 achter Marsman.

De wedstrijd kreeg vijf minuten na de rust een verrassende wending. Pröpper liep Youness Mokhtar binnen het strafschopgebied ongelukkig tegen de grond en moest met rood van het veld. Hakim Ziyech schoot de penalty binnen. Met een man meer dicteerde Twente ineens het duel. De gasten buitten de numerieke meerderheid niet uit. De defensie van Vitesse hield in de turbulente tweede helft stand. Vitesse kreeg zelfs nog de beste mogelijkheid op de beslissende treffer, maar de vrije trap van Vejinovic ging net over het doel.