Schalke 04 heeft nieuw droomduo in spits: 'Choupo-MoPENG' en 'HunTORlaar'
Koppel Huntelaar/Choupo-Moting bij gros van Schalke-doelpunten betrokken

Schalke 04 heeft nieuw droomduo in spits: 'Choupo-MoPENG' en 'HunTORlaar'

08-12-2014 13:25
3

Schalke 04 heeft een nieuw droomduo: Klaas-Jan Huntelaar en Eric Maxim Choupo-Moting. Vorige week was de Nederlander goed voor een hattrick, afgelopen weekend velde de Kameroener het vonnis over VfB Stuttgart (4-0) met drie goals en een assist. 

Choupo-Moting (25) is met acht goals en zeven assists van grote waarde voor Schalke, de club waar hij FSV Mainz 05 voor verliet. Huntelaar staat op zeven treffers en vier assists en dus is een nieuw droomduo geboren. Bild noemt het tweetal al 'Choupo-MoPENG' en 'HunTORlaar' en vergelijkt met de duo's Huntelaar/Raúl en Ebbe Sand/Emile Mpenza.

"Mijn laatste hattrick heb ik waarschijnlijk in de F- of E-jeugd gemaakt. Het systeem met twee spitsen bevalt mij zeer. De verstandhouding met Klaas-Jan Huntelaar is heel goed", zegt Choupo-Moting in het dagblad. Sinds trainer Roberto Di Matteo is overgestapt naar een 3-5-2-systeem zijn Huntelaar en hij bij 22 van de 25 Schalke-goals betrokken geweest.

"Met twee doelgevaarlijke spitsen zijn we onberekenbaar", legt de coach uit, vervolgend met complimenten voor Choupo-Moting. "Hij is een teamspeler, die zich opoffert. Snel, technisch sterk en met een goede kopbal. Dat heeft hij deze keer ook laten zien."