Mourinho looft ontevreden sluitpost: Ik blijf hem kansen aanreiken
Portugees ziet een transfer nog niet zitten

Mourinho looft ontevreden sluitpost: "Ik blijf hem kansen aanreiken"

08-12-2014 19:59
1

Chelsea-manager José Mourinho ziet het vooralsnog niet zitten om afscheid te nemen van Petr Cech. Sinds de terugkeer van Thibaut Courtois staat de Tsjechische sluitpost (32) op een zijspoor.

Cech speelde dit seizoen pas 66 minuten in competitieverband. "Het belangrijkste aspect dat hij toevoegt aan het team is topkwaliteit. Toen Courtois geblesseerd raakte tegen Arsenal en Cech na een minuut of twintig moest invullen, bleef ik zo rustig. Ik was totaal niet ongerust over de keeperswissel", vertelt de Portugees aan Eurosport.

"Het is zeer belangrijk om zo'n geweldige doelman als Cech op de bank te hebben. Natuurlijk wil hij spelen en daarom zal ik hem daartoe ook kansen aanreiken, want ik moet de natuurlijke ambitie van iemand voeden. Zeker wanneer diegene een fantastische keeper is. Ik heb de ambitie om hem te blijven voeden en dat zeg ik niet om hem gelukkig te maken."

"Een speler moet iedere wedstrijd willen spelen, maar in ieder geval ervaren dat we hem waarderen. We respecteren hem en hebben hem nodig", aldus Mourinho.