Teleurgesteld PSV-talent moet blijven wachten: Natuurlijk ben ik er klaar voor
Menno Koch wil eindelijk eens spelen

Teleurgesteld PSV-talent moet blijven wachten: "Natuurlijk ben ik er klaar voor"

10-12-2014 14:28
4

Menno Koch wacht al bijna drie jaar op zijn debuut bij PSV. De verdediger speelt zijn wedstrijden voornamelijk in de Jupiler League en hoopte donderdagavond mee te doen in de Europa League, maar zit niet bij de selectie van trainer Phillip Cocu.

De rechtspoot kwam dit seizoen tot elf wedstrijden in de Jupiler League en scoorde daarin tweemaal. In de vorige jaargang speelde hij 34 keer en daarin was hij als verdediger goed voor liefst 8 goals. Toch krijgt Koch nog altijd geen kans in het eerste elftal van PSV. Trainer Cocu geeft de voorkeur aan Jeffrey Bruma en Karim Rekik als centrale verdedigers.

"Het is aan de trainer om te bepalen wie hij wil opstellen of laten spelen", zei Koch eerder nog tegen het Eindhovens Dagblad over het thuisduel met Dinamo Moskou. "Maar natuurlijk ben ik er klaar voor. Ik hoop er wel op, door omstandigheden kwam het debuut er eerder niet van." De verwachting was dat Koch tegen de Russen speelminuten zou krijgen, maar Cocu heeft hem buiten de selectie gelaten, ook al is PSV al geplaatst voor de volgende ronde. 

Ondanks het gebrek aan speelminuten, willen de Eindhovenaren het contract van Koch verlengen. Zelf wil hij zich daar niet mee bezighouden. "Dat laat ik aan mijn zaakwaarnemer over, hij zorgt ervoor dat ik me op het voetbal kan concentreren." Het feit dat hij niet bij de wedstrijdselectie zit, zal de contractbesprekingen niet bevorderen. Zaakwaarnemer Mustapha Nakhli vond het eerder 'op z'n zachtst gezegd niet netjes', dat PSV in Nicolas Isimat-Mirin nog een extra verdediger haalde.