PSV gaat voor poen, punten en plezier: 'Dat maakt het voor PSV een belangrijk duel'
PSV-trainer houdt grotendeels vast aan basiself in Europa League-treffen met Dinamo

PSV gaat voor poen, punten en plezier: 'Dat maakt het voor PSV een belangrijk duel'

10-12-2014 14:45
3

PSV weet zich reeds verzekerd van een plek in de volgende ronde van de Europa League. Het slotduel van de groepsfase met Dinamo Moskou lijkt dan ook niet veel meer om het lijf te hebben.

Ook de Russen zijn al zeker van een plek in de volgende ronde. Toch hecht trainer Phillip Cocu waarde aan het Europese duel. Ondanks het drukke programma van PSV, de club speelt vier wedstrijden in tien dagen, is de coach niet van plan bepalende spelers rust te geven. "Er staat volgens mij nog voldoende op het spel", zegt Cocu op de officiële website van PSV.

"We kunnen nog een behoorlijk bedrag verdienen, hebben de eer in eigen stadion hoog te houden en kunnen punten verdienen voor de UEFA-coëfficiëntenranglijst namens Nederland. Dat maakt het voor PSV een belangrijke wedstrijd", gaat Cocu verder. Bovendien: wanneer PSV de Russische club op een nederlaag trakteert, kan dat voor een onoverwinnelijk gevoel zorgen onder de spelers.

"Als je een goede wedstrijd speelt en wint, neem je die energie mee naar de volgende wedstrijden. Er komen bovendien veel supporters naar het stadion. We zijn er daarom alles aan gelegen om een mooie wedstrijd op de mat te leggen. We gaan het duel in met dezelfde selectie als altijd. Wellicht wijzig ik het basisteam op een aantal plaatsen, maar er zal geen compleet ander elftal staan", aldus Cocu op het digitale thuis van PSV.