FC Twente maakt einde aan getouwtrek en geeft talent transfervrije status
Go Ahead Eagles om de hoek voor middenvelder

FC Twente maakt einde aan getouwtrek en geeft talent transfervrije status

10-12-2014 23:29

FC Twente neemt na de jaarwisseling afscheid van Dario Tanda. Het contract van de negentienjarige middenvelder in Enschede wordt met wederzijds goedvinden ontbonden.

Tanda maakte zich de laatste maanden min of meer onmogelijk bij Twente, dat aanvankelijk graag verder wilde met het talent. De nummer zes van de Eredivisie ondernam verschillende pogingen om het jeugdcontract om te zetten in een profcontract, maar een akkoord bleef keer op keer uit.

Het Algemeen Dagblad schrijft dat Tanda niet enhousiast werd van de aanbieding en het perspectief in Enschede. Twente mocht de laatste maanden nog sporadisch meedoen bij Jong Twente, nu is besloten dat een einde van het dienstverband het beste is. Hij maakte vorig seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van trainer Alfred Schreuder.

De transfervrije Tanda zet zijn loopbaan wellicht voort bij Go Ahead Eagles, de club uit zijn geboortestad Deventer. Volgens het AD is zaakwaarnemer René Eijkelkamp al op de hoogte gesteld van de interesse voor de controlerende middenvelder.