In het kort: Europees record voor Red Bull, marketingstunt kost Spurs geld

In het kort: Europees record voor Red Bull, marketingstunt kost Spurs geld

11-12-2014 22:19
5

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Europees record Red Bull
Red Bull Salzburg heeft donderdag een nieuw record neergezet in de Europa League. De Oostenrijkse kampioen sloot de groepsfase af met een riante overwinning op FC Astra (5-1) en kwam daardoor uit op 21 doelpunten in groep D. Dat is een recordaantal in het Europese bekertoernooi. Zenit Sint-Petersburg, CSKA Moskou en Anderlecht deelden het oude record met achttien doelpunten in zes groepswedstrijden. Red Bull Salzburg boekte in de poule onder meer twee dikke zeges op Dinamo Zagreb (4-2 en 5-1) en haalde donderdag tegen de Roemeense club Astra opnieuw uit.

De treffers van Red Bull tegen FC Astra, met speciale aandacht voor de openingstreffer van Marcel Sabitzer!

Marketingstunt kost Spurs 15.000 euro
Tottenham Hotspur is door de Europese voetbalbond UEFA bestraft met een boete van 15.000 euro. De Engelse club krijgt de straf omdat het duel in de Europa League met Partizan Belgrado (1-0) van vorige maand moest worden stilgelegd toen drie personen het veld betraden. Dat heeft de bond donderdag gemeld. Omdat de veldbetreders allemaal hetzelfde T-shirt droegen, met daarop het logo van een merk voor koptelefoons, werd al snel het vermoeden uitgesproken dat het een marketingstunt betrof. De drie mannen werden allen door de politie opgepakt.

PSG-fans neergestoken
Twee supporters van Paris Saint-Germain zijn woensdag na de nederlaag van hun club bij Barcelona (3-1) in de Champions League neergestoken. Ze werden aangevallen door gemaskerde mannen. De fan die gestoken werd in zijn borst ligt nog in een ziekenhuis. De politie van de Spaanse stad heeft enkele verdachten op het oog. De Spaanse voetbalbond is onlangs een campagne tegen geweld van radicale fans gestart. Dat gebeurde nadat een supporter van Deportivo la Coruña overleed aan zijn verwondingen die hij tijdens een vechtpartij met fans van Atlético Madrid had opgelopen.

Vincken naar Spanje
Tim Vincken heeft een contract verdiend bij Atlético Baleares. De aanvaller was afgelopen week op proef bij de club uit Palma de Mallorca die uitkomt in de Segunda B, het derde niveau in Spanje. Hij moet nog wel een medische keuring ondergaan. Vincken slaagde er onlangs niet in het Engelse Leyton Orient van zijn kwaliteiten te overtuigen. Hij speelde de afgelopen twee seizoenen voor De Graafschap, waar hij afgelopen zomer vertrok. De 28-jarige aanvaller startte zijn loopbaan bij Feyenoord, waar hij mede door blessureleed niet helemaal slaagde. Hij voetbalde later ook voor Excelsior.

'AC Milan wil nieuw stadion'
AC Milan wil een nieuw stadion bouwen. Dat melden diverse Italiaanse media donderdag. De voetbaltempel moet in het noordwesten van de stad verrijzen en plaats bieden aan 42.000 toeschouwers. Het stadion zou in 2019 of 2020 moeten worden opgeleverd. AC Milan speelt op dit moment de thuiswedstrijd in San Siro, net als stadgenoot Internazionale. Juventus is op dit moment de enige Italiaanse club met een vrij nieuw stadion.

Bizarre statistiek Ajax
Ajax heeft dit seizoen een opmerkelijke prestatie geleverd in de Champions League. In de zes groepswedstrijd tegen FC Barcelona, Paris Saint-Germain en APOEL Nicosia stond de ploeg van trainer Frank de Boer niet één keer buitenspel. Ondanks die bizarre statistiek dwong Ajax woensdagavond wel Europese overwintering af. In eigen huis werd simpel afgerekend met de bezoekers uit Cyprus (4-0).

River Plate sleept beker in de wacht
De Argentijnse voetbalclub River Plate heeft woensdag (lokale tijd) de Zuid-Amerikaanse beker gewonnen. De ploeg was de beste na de dubbele ontmoeting met de Colombiaanse kampioen Atletico Nacional. In het uitverkochte stadion Monumental in Buenos Aires was River Plate met 2-0 te sterk. Het eerste duel in Colombia was in 1-1 geëindigd. Gabriel Mercado en Germán Pezzella maakten na rust de treffers voor de Argentijnen. Er wordt sinds 2002 om de Zuid-Amerikaanse beker gestreden. Het toernooi is vergelijkbaar met de Europa League.

Hadouir uitgeschakeld op WK
Auckland City heeft zich woensdagavond in Rabat geplaatst voor de kwartfinales van het WK voor clubteams. De winnaar van de Champions League van Oceanië versloeg in de openingswedstrijd van het toernooi Maghreb de Tétouan, de kampioen van Marokko. In de normale speeltijd en in de verlenging vielen geen treffers (0-0). Auckland City won de strafschoppenreeks met 4-3. In de kwartfinale speelt de ploeg uit Nieuw-Zeeland tegen ES Sétif uit Algerije. Bij de Marokkaanse ploeg bleef Anouar Hadouir (onder meer ex-Roda JC) op de bank. Real Madrid stroomt als titelhouder van de Champions League in de halve finales in. De Spaanse ploeg komt op 16 december voor de eerste keer in actie in Marokko.