Boze reacties bij Feyenoorders: Wij hadden met dubbele cijfers moeten winnen
Vermeer speelt voorname rol in groei van Feyenoord

Boze reacties bij Feyenoorders: "Wij hadden met dubbele cijfers moeten winnen"

11-12-2014 13:38
7

Kenneth Vermeer is bij Feyenoord in ijltempo uitgegroeid tot een onmisbare pijler in het elftal van trainer Fred Rutten. De van Ajax overgekomen doelman pakt niet alleen punten, met zijn ervaring, professionalisme en mentaliteit is hij ook buiten het veld van onschatbare waarde.

Feyenoord had zes officiële duels op rij geen doelpunt tegen gekregen, toen het afgelopen weekend bij Excelsior op bezoek ging. Hoewel de Rotterdammers eenvoudig met 2-5 wonnen, was er chagrijn over de twee tegentreffers. Rutten was blij dat de spelers er boos om waren. "Dat was niet gespeeld en het zegt iets over deze groep", reageert hij tegen het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

Vermeer is daarin de belangrijkste factor. De keeper liet tijdens de wedstrijd al merken dat hij de tegengoals niet kon hebben en ging daar in de kleedkamer mee door. "Het is gewoon heel belangrijk om in de flow te blijven", verklaart de Amsterdammer. "Als je tegen Excelsior op 0-3 voorkomt, moet je voorkomen dat de concentratie afneemt. Met alle respect, maar wij hadden de derby met dubbele cijfers moeten winnen."

"Dat was dus ook meteen een goede les voor de wedstrijd tegen Standard Luik", gaat Vermeer verder over het duel van donderdagavond. Feyenoord is al geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League, maar wil groepswinnaar worden. "Iedereen weet dat wij al zijn geplaatst voor de knock-outfase, maar dat wil niet zeggen dat wij hier frank en vrij moeten gaan voetballen. We moeten de lijn die is ingezet doortrekken, dat is het doel."