Rol van Rutjes-aankopen na vier maanden al uitgespeeld bij NAC Breda
Twee verdedigers en aanvaller verdwijnen uit beeld

Rol van Rutjes-aankopen na vier maanden al uitgespeeld bij NAC Breda

11-12-2014 13:52
1

Graeme Rutjes heeft in de zomer niet bepaald een gelukkige hand gehad in zijn aankoopbeleid. Na amper vier maanden zit de carrière van drie spelers bij NAC Breda in het slop.

Het is dit seizoen huilen met de pet op bij NAC, ondanks dat vorige week wel werd gewonnen van SC Cambuur (0-1). De matige prestaties kunnen niet los worden gezien van een aantal aankopen, die inmiddels als mislukt kunnen worden bestempeld. Aleksander Damcevski, Kingsley Boateng en Isak Ssewankambo zijn uit beeld geraakt onder trainer Eric Hellemons.

Damcevski werd in de zomer overgenomen van het Bulgaarse Chernomorets Burgas, was aanvankelijk basisspeler, maar hoeft na een reeks teleurstellende optredens nergens meer op te rekenen. Probleem is dat de Macedoniër in het bezit is van een driejarig contract in Breda. Ook de rol van Boateng en Ssewankambo is voorlopig uitgespeeld, meldt Voetbal International.

De drie mislukte aankopen worden Rutjes aangerekend. De oud-voetballer was als technisch directeur van NAC verantwoordelijk voor de komst van Damcevski, Boateng en Ssewankambo in de zomer.