Probleem voor Wenger: slechts één fitte centrumverdediger beschikbaar
Fransman ziet diverse opties afvallen voor 'Newcastle'

Probleem voor Wenger: slechts één fitte centrumverdediger beschikbaar

11-12-2014 21:38
1

Arsenal-manager Arsène Wenger kan in competitieverband een positief resultaat goed gebruiken na de recente kritiek aan zijn adres. Daarbij wacht de Fransman echter wel een vervelende opdracht: het formeren van een sterke achterhoede.

Voor de competitiewedstrijd tegen Newcastle United heeft Wenger welgeteld één centrumverdediger tot zijn beschikking. Laurent Koscielny lijkt vanwege een achillespeesblessure niet inzetbaar, stand-in Nacho Monreal heeft last van een voetblessure en Calum Chambers is na zijn rode kaart tegen Stoke City geschorst. Zodoende is Per Mertesacker de enige overgebleven centrumverdediger.

"Onze belangrijkste problemen zitten nog steeds in de achterhoede", bevestigde Wenger, geciteerd door Sky Sports. De geroutineerde coach moet zodoende creatief handelen. Het is een mogelijkheid om Mathieu Debuchy naar het centrum te schuiven, maar de rechtsback maakte pas midweeks zijn rentree na een maandenlange afwezigheid.

Een andere optie is om een onervaren speler in te zetten. Isaac Hayden zou vanuit het tweede team doorgeschoven kunnen worden, maar ook de negentienjarige verdediger is pas net weer terug van een enkelblessure. Wenger dreigt bovendien geen beroep te kunnen doen op Aaron Ramsey, Mikel Arteta en Theo Walcott. De laatste twee zijn er sowieso niet bij.