Spelmaker krijgt bij verhuizing slecht nieuws van Koeman: We verkopen niemand
Southampton-manager wil spelers bij elkaar houden

Spelmaker krijgt bij verhuizing slecht nieuws van Koeman: "We verkopen niemand"

11-12-2014 22:26
2

Southampton-manager Ronald Koeman verhuist met zijn manschappen van het zuiden naar het noorden van Engeland. Voor de krachtmetingen met Burnley (zaterdag) en Sheffield United in de beker (dinsdag) wil de Nederlander geen risico nemen.

"We willen iedereen fris houden en daarom blijven we voorlopig in het noorden. Daardoor hoeven we minder te reizen en is er meer tijd om te herstellen", liet Koeman optekenen. De kans is aanwezig dat Toby Alderweireld (ex-Ajax) na een hamstringblessure weer terugkeert in de selectie. Spelmaker Morgan Schneiderlin (dijbeenblessure) is volgende week normaliter weer inzetbaar.

Diezelfde Schneiderlin zou in de belangstelling staan van Arsenal en Tottenham Hotspur. Na een weigering in de zomermaanden zou de Franse middenvelder in januari overwegen om alsnog te vertrekken, maar Koeman is niet voornemens om medewerking te verlenen. "We gaan niemand verkopen", zei hij.

"Morgen heeft een fantastische instelling en iedereen weet dat hij in de zomer een moeilijke tijd heeft gehad, maar hij heeft de situatie eindelijk geaccepteerd. Hij doet goed mee en ik kijk erg uit naar zijn rentree", aldus Koeman.