Hekkensluiter Dordrecht geeft broodnodige zege uit handen in Almelo
Schapenkoppen nemen punt mee uit Overijssel

12-12-2014 21:48
7

Heracles Almelo is er in eigen huis niet in geslaagd om FC Dordrecht aan de kant te zetten. De Overijsselse ploeg slaagde er pas in de slotfase in een achterstand weg te werken (1-1).

Het duel in Almelo was niet bepaald hoogstaand, al was het begin nog best aardig. Zo opende Ryan Koolwijk uit de eerste aanval van Dordrecht de score. De middenvelder mocht vanaf de linkerkant vrij uithalen en zag hoe Heracles-doelman Dennis Telgenkamp, mede doordat de bal twee keer werd aangeraakt, het schot onder zich door liet glippen. Iliass Bel Hassani had direct voor 1-1 moeten zorgen. De middenvelder speelde zich knap vrij, maar schoot de bal net naast.

Toch Tannane
Het niveau van de wedstrijd daalde vervolgens flink. Beide ploegen slaagden er amper in de bal in de ploeg te houden, waardoor er zelden een kans te noteren viel. Dat leidde met name bij trainer John Stegeman van Heracles tot de nodige onvrede. De coach wijzigde zijn tactiek dan ook in de tweede helft, door met Denni Avdic een tweede kopsterke spits naast de al aanwezige Wout Weghorst te zetten. Beide aanvallers werden echter zelden bereikt, waardoor Dordrecht voorzichtig rekening mocht gaan houden met de eerste zege in vijftien wedstrijden.

Toch kwam Heracles in de 73e minuut langszij. Voor de zoveelste keer dit seizoen kreeg Dordrecht een strafschop tegen, nu na een onhandige handsbal van Josimar Lima, waarna Oussama Tannane vanaf elf meter gelijk maakte: 1-1. Heracles was in het slot ook het dichtst bij de winnende treffer, maar een tiende nederlaag op rij bleef Dordrecht bespaard. De ploeg staat ondanks het punt nog altijd onderaan.