Bayern München rekent zich al rijk: achterhoedegevecht Ajax is bijna voorbij
"Ik denk dat we een goede kans maken om hem in te lijven"

Bayern München rekent zich al rijk: achterhoedegevecht Ajax is bijna voorbij

13-12-2014 12:40
7

Bayern München heeft zijn zinnen gezet op Martin Ødegaard. Het vijftienjarige supertalent van Strömsgodset IF heeft inmiddels kennisgemaakt met trainer Pep Guardiola en ook voorzitter Karl-Heinz Rummenigge is onder de indruk.

"Hij is een buitengewoon talent en zeer ver in zijn ontwikkeling als je kijkt naar zijn leeftijd", herhaalt Rummenigge zaterdag in Bild. "We zijn nadrukkelijk met hem bezig en ik denk dat we een goede kans maken om hem in te lijven."

Ødegaard trainde vorig jaar al eens met de jeugd van Bayern mee en maakte onlangs in het geheim zijn opwachting, zo bevestigde Rummenigge al eerder. De jonge Noor, die 17 december zijn zestiende verjaardag viert, geniet niet alleen de interesse van de Duitsers, maar ook Real Madrid en Liverpool hebben goede papieren. Ajax en Feyenoord lijken intussen een achterhoedegevecht te voeren.

Ødegaard debuteerde medio oktober tegen Bulgarije in de nationale ploeg van Noorwegen. De destijds vijftien jaar en driehonderd dagen oude middenvelder werd daarmee de jongste speler ooit in de EK-kwalificatie.