'Zelfkritische' Van der Hart na zwabbergoal: Ik denk dat ik hier kansloos was
"Ik schrok me kapot, ik zag hem buiten bewustzijn neervallen"

'Zelfkritische' Van der Hart na zwabbergoal: "Ik denk dat ik hier kansloos was"

13-12-2014 23:13
10

Go Ahead Eagles verloor zaterdagavond met 1-2 van SC Cambuur. Doelman Mickey van der Hart moest drie keer de bal uit het net halen. Bij een blunder had hij het geluk dat de scheidsrechter het doelpunt afkeurde. Bij een zwabberbal van grote afstand trof hem geen blaam: "Gewoon een wereldgoal."

De tweede goal van Cambuur werd van grote afstand gemaakt. Een zwabberbal waar Van der Hart zich op verkeek, een blunder wil hij het niet noemen. "Ik ben heel zelfkritisch. Kijk naar mezelf. Maar ik denk dat ik hier kansloos op was. De bal had een ontiegelijke zwabber. Ik maak de beweging naar de andere hoek. De bal gaat dan twee meter opzij, niet te houden. Natuurlijk wil je hem pakken, maar je moet wel realistisch blijven. Ik kan mezelf weinig aanrekenen, gewoon een wereldgoal."

Van der Hart kon zichzelf wel de 0-3 aanrekenen. Althans, dat dacht hij even. "Ik dacht dat het een goal was", zegt hij in gesprek met Fox Sports over de afgekeurde treffer van Bartholomew Ogbeche. De Cambuur-spits raakte hem nog in het gezicht. "Dat deed behoorlijk pijn. Ik had het niet in de gaten, na een paar seconden kreeg ik door dat het geen goal was, dan moet je toch weer door." De goalie had wel door dat hij een blunder maakte. "Zo'n bal moet je gewoon vasthouden, nu kom je er mee weg."

Naast de tegentreffers en de nederlaag was er nog een gedenkwaardig moment voor Van der Hart. Ploeggenoot Jop van der Linden knalde met zijn hoofd op dat van Ogbeche. Hij verliet per brancard het veld. "Ik schrok me kapot. Ik hoorde de klap van hoofden tegen elkaar. ik zag hem buiten bewustzijn neervallen volgens mij. Toen zag ik hem liggen, er kwam beetje bloed uit zijn neus. Je staat elke dag met zo'n jongen op het veld, dus hoop je dat meevalt. Ik wist meteen dat het mis was. Dit wens je niemand toe", aldus Van der Hart, die uiteindelijk hoorde dat het leek mee te vallen.