Doelman ligt niet wakker van kritiek Waterreus: Mag mij matige keeper vinden
"Ik heb niet veel mensen gehoord toen het zeven jaar goed ging"

Doelman ligt niet wakker van kritiek Waterreus: "Mag mij matige keeper vinden"

13-12-2014 23:47
12

NAC Breda kent een moeilijk seizoen in de Eredivisie. Jelle ten Rouwelaar was meerdere seizoenen ook in mindere fases de rots in de branding. Dit jaar gaat het minder en dat levert hem de nodige kritiek op. Onder meer van Ronald Waterreus. De Friese goalie ligt er niet wakker van, al wil hij na de 0-2 nederlaag tegen sc Heerenveen niets weten van kritiek.

"Dat vind ik onzin. De afgelopen weken was het een aantal keren niet goed en was de kritiek terecht. Maar over vanavond vind ik dat niet", zegt de goalie in gesprek met Omroep Brabant. "Wat ik gedaan heb, deed ik prima."

"Natuurlijk is het wennen dat ik ineens onderwerp van discussie ben", vervolgt Ten Rouwelaar zijn verhaal. "Maar dat hoort ook bij mijn vak. Ik heb niet veel mensen gehoord toen het zeven jaar goed ging. Nu gaat het een paar wedstrijden minder en dan worden de mensen kritisch. Dat mag. Ronald Waterreus mag mij een matige keeper vinden. Hij heeft een uitstekende carriere gehad. Dat hij dat dan zegt, zit ik niet zo mee."

Ten Rouwelaar gaat in op de stevige kritiek die Waterreus eerder deze week uitte. De voormalig doelman van onder meer PSV en het Nederlands elftal zei dat de oproep van Ten Rouwelaar voor de nationale ploeg weinig zegt over de kwaliteiten van 'heel matige keeper'.