'Goaltjesdief uit de Jupiler League te duur voor Engelse laagvlieger'
Geen clausule opgenomen in contract van aanvaller

'Goaltjesdief uit de Jupiler League te duur voor Engelse laagvlieger'

15-12-2014 18:30
1

Kevin van Veen hoopte in de winterstop de deur bij FC Oss achter zich dicht te kunnen trekken en te verhuizen naar Engeland. De veel scorende aanvaller kon een contract ondertekenen bij het in de League One uitkomende Scunthorpe United, maar de club wenste niet aan de vraagprijs te voldoen.

Hans Kraay junior, de begeleider van de speler en zijn vroege trainer, liet weten dat Van Veen de overstap naar Scunthorpe United graag had willen maken. De huidige trainer van DOVO heeft echter begrip voor het standpunt van FC Oss, dat volgens berichten een transfersom zou eisen van ongeveer 375.000 euro.

"Ik heb Kevin gezegd dat hij rustig moet blijven en niet moet gaan schoppen naar FC Oss, want die mensen staan gewoon in hun recht. Kevin heeft helaas geen clausule in zijn contract laten opnemen, geen gelimiteerde transfersom, dus dan snap ik wel dat Oss hem niet zomaar laat vertrekken. Zo vaak hebben ze daar geen pareltje rondlopen aan wie ze wat geld kunnen verdienen", aldus Kraay junior tegenover Voetbal International.

Recent maakte Omroep Brabant bekend dat er meer interesse zou zijn voor Van Veen. Clubs die door de regionale omroep werden genoemd waren Sheffield United en Sheffield Wednesday.