Engelse jeugdinternational haalt schouders op over Ajax: Ik lees het niet eens
"Men schrijft al verhalen over Danny Ings sinds ik hier twee jaar geleden kwam"

Engelse jeugdinternational haalt schouders op over Ajax: "Ik lees het niet eens"

16-12-2014 10:27
12

Danny Ings gaat speculatie over zijn toekomt uit de weg, dus ook de vermeende interesse van Ajax. De aanvaller van Premier League-club Burnley is aan het einde van het seizoen transfervrij en staat volgens Engelse pers in de belangstelling van de Nederlandse kampioen.

De 22-jarige Ings is één van de weinige lichtpunten bij het gepromoveerde Burnley, dat momenteel zeventiende staat. De jeugdinternational scoorde vier keer en zou bij Newcastle United, Everton en Southampton, maar ook bij Ajax op het lijstje staan. De Amsterdammers zouden in januari met hem in gesprek willen, werd maandag gesuggereerd.

De Engelse jeugdinternational zelf zegt de transfergeruchten niet tot zich te nemen. "Ik lees het niet eens", reageert Ings tegenover The Lancashire Telegraph. "Ik concentreer me gewoon op mijn taak en ik sta nog onder contract bij Burnley. Dat is het voornaamste." Ings kwam in 2011 over van Bournemouth en was vorig seizoen belangrijk in de promotie door twintig keer te scoren.

Ondanks dat Ings nooit een verlenging tekende, denken manager Sean Dyche en vice-voorzitter Mike Garlick dat er nog geen nood aan de man is. De gesprekken met hem en zijn zaakwaarnemer lopen. "Men schrijft al verhalen over Danny Ings sinds ik hier twee jaar geleden kwam", zegt Dyche.