Niet Rodgers, maar Balotelli moet vertrekken: 'Suarez werd ook in januari gehaald'
Liverpool-legende schaart zich achter een coach: 'Paar maanden terug nog een tactisch genie'

Niet Rodgers, maar Balotelli moet vertrekken: 'Suarez werd ook in januari gehaald'

16-12-2014 11:48
9

John Aldridge, voormalig topscorer van Liverpool, schaart zich achter Brendan Rodgers. De trainer van de runner-up van afgelopen jaar staat zwaar onder druk vanwege de tegenvallende resultaten. Volgens de Ier moet niet Rodgers, maar Balotelli het veld ruimen op Anfield Road.

"Zorg ervoor dat je Mario Balotelli kwijtraakt in januari, als iemand hem nog wil hebben, en doe Fabio Borini van de hand", zegt de oud-international van Ierland. "Het is duidelijk dat geen van hen Liverpool gaat brengen wat het nodig heeft op het gebied van doelpunten, dus haal jongens die gevaarlijk zijn in het strafschopgebied binnen, spelers die het seizoen kunnen redden."

"Ik denk dat Liverpool twee aanvallers nodig heeft in januari en ze moeten Balotelli en Borini van de hand doen voor een degelijk bedrag, zodat ze twee nieuwe spelers kunnen kopen. Het is mogelijk om in deze periode van het jaar topspelers aan te trekken. Luis Suarez werd in januari 2011 vastgelegd, dat toont aan welk werk er verricht kan worden", vervolgt de oud-voetballer.

Aldridge is het niet eens met media die schrijven dat Rodgers moet vertrekken bij Liverpool. Hij acht de tijd, ook na de 3-0 nederlaag tegen Manchester United, daar niet rijp voor. "Ik denk dat de eigenaren hem de kans moeten geven om orde op zaken te stellen. Door het succes van Brendan, die Liverpool zo dicht bij de titel bracht afgelopen seizoen, verdient hij de kans om het tij te laten keren."

"Ik weet dat de supporters het vertrouwen in de coach kwijtraken, de coach die een paar maanden geleden nog een tactisch genie genoemd werd toen hij uitgeroepen werd tot trainer van het jaar. Mijn advies is om nu de zaak te laten rusten, ook al is het moeilijk op dit moment. Geef Brendan wat geld om uit te geven in januari en hopelijk haalt hij betere spelers binnen dan afgelopen zomer."